Degryse doet pijnlijke vaststelling: "Kan Sanneh dat überhaupt wel?"

Degryse doet pijnlijke vaststelling:
Donderdag 04 oktober 2018 - 21:36   I  

Anderlecht-Dinamo Zagreb eindigde donderdagavond op 0-2. Een nieuwe slag in het gezicht van paars-wit, en dat zag ook Marc Degryse. De analist weet niet wat er aan de hand is bij zijn ex-club en zag dat onder meer Bubacarr Sanneh - de man van 8 miljoen - stond te zwemmen.

"Bubacarr Sanneh nam véél te weinig initiatief", steekt Degryse van wal bij Het Laatste Nieuws. "Nochtans was hij de vrije man achterin, maar toch maakte hij steeds de foute keuze. In plaats van met crosspasses de flanken - Najar en Amuzu - te bereiken, speelde hij veelal de bal naar Milic en Vranjes. Zij werden evenwel kort gedekt, waardoor ze steeds genoodzaakt waren om gewoon terug te tikken. Hetzelfde gold voor de centrale middenvelders Trebel en Makarenko."

Degryse had veel meer verwacht van de paars-witte zomeraanwinst. "Met de bal aan de voet kon Sanneh evenmin het verschil maken - hij schakelde geen tegenstanders uit -, waardoor de middenvelders en aanvallers nooit vrijuit aan voetballen kwamen. Sanneh zou toch meer meerwaarde moeten kunnen bieden, gezien die transferprijs van acht miljoen euro?"

"Hij moet meer lef en voetballend vermogen in het elftal brengen, de vraag is of hij dat überhaupt kan. Op de koop toe deed Najar dingen die we niet van hem gewoon zijn, met onder meer de penalty tot gevolg. En als dan ook Vranjes dom rood pakt...”

TAGS  I  Anderlecht  I  Dinamo Zagreb

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024