Drama: voormalig Chelsea-speler krijgt 'onmenselijke boete'

Drama: voormalig Chelsea-speler krijgt 'onmenselijke boete'
Dinsdag 02 oktober 2018 - 15:35   I  

Chelsea is er sinds de overname van Roman Abramovitsj in 2003 in geslaagd om uit te groeien tot één van de grootste clubs in Europa. Zeker tijdens de beginperiode van de Russische zakenman stond Chelsea erom bekend stevig geld uit te geven voor transfers. Nu eist de club echter een flink bedrag terug van één van de eerste miljoenentransfers die Chelsea toen realiseerde.

The Blues eisten maar liefst 17 miljoen van Adrian Mutu, nadat ze hem in 2004 ontsloegen wegens het gebruik van cocaïne. Sindsdien zijn zowel de cub als de speler in een bitsige rechtzaak verwikkeld die breed uitgesmeerd werd in de pers. Chelsea had in 2003 nog 24 miljoen euro betaald aan Parma om de Roemeense aanvaller over te nemen. 

Mutu vocht de straf verschillende keren aan, maar meerdere instanties oordeelden dat Mutu weldegelijk verplicht was om 17 miljoen te betalen aan Chelsea. Sky Sports meldt nu dat Adrian Mutu van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te horen heeft gekregen dat hij Chelsea deze som ook effectief moet betalen. Deze instantie was voor Mutu het laatste redmiddel om aan de gigantische boete te ontkomen. Voor de Roemeen zit er nu echter niks anders op dan ze ook effectief te betalen, ookal zegt hij zelf het geld helemaal niet te hebben.

TAGS  I  Chelsea  I  Parma

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024