Djenepo wijst Standard de weg tegen KV Oostende

Zondag 30 september 2018 - 19:45   I

Standard heeft de bekeruitschakeling doorgespoeld met een klinkende overwinning tegen KV Oostende. Al was de 1-3 eindscore misschien wel wat overdreven, want het grote verschil tussen beide ploegen was vooral de efficiëntie.

KV Oostende probeerde zijn wil op te leggen in de eigen Versluys Arena, maar uitgespeelde kansen kreeg KVO die eerste helft amper. Bij de eerste poging van Standard was het wel raak. Marin zette Djenepo moederziel alleen voor doelman Ondoa, die zich door een lekkere lob een eerste keer moest omdraaien.

Kort na rust kreeg KVO dan een nieuwe koude douche. Djenepo kon Oostends aarzelen in de defensie afstraffen met zijn tweede van de avond. Toen de kleine Djenepo iets later neergehaald werd in de zestien, mocht Emond vanop de stip de derde van de avond binnenprikken. Nadien kwam KVO nog en kon het ook enkele mooie kansen versieren, maar pas in het slot kon de thuisploeg de verdiende eerredder op het bord krijgen.