Vandenbempt ziet bizarre oorzaak voor huidige malaise bij Standard

Vandenbempt ziet bizarre oorzaak voor huidige malaise bij Standard
Vrijdag 28 september 2018 - 13:59   I  

Terwijl Standard vorig seizoen wervelde onder Ricardo Sa Pinto verloopt het deze jaargang onder Michel Preud’homme veel moeizamer. Na de pijnlijke bekeruitschakeling tegen Knokke is de malaise compleet. Peter Vandenbempt weet echter de échte oorzaak voor de zwakke prestaties, en legt de schuld hiervan niet bij de huidige coach.

Volgens Vandenbempt zag voorzitter Venanzi de huidige crisis aankomen. “Voorzitter Venanzi liet de physical coaches die niet in de clan-Sa Pinto zaten vorige zomer een analyse maken van de voorbereiding en zag zijn vrees dat er te weinig arbeid werd verricht bevestigd. Op Sclessin noemen ze het succes van vorig seizoen een mirakel - met dank aan de bloedvorm van Carcela en Edmilson - maar zonder basis voor langere termijn “ Liet Vandenbempt optekenen in Het Nieuwsblad.

Het grote probleem van bij de Rouches vloeit voort uit het gebrek aan arbeid dat verricht is onder Sa Pinto. “Terwijl de focus intussen al lang op explosiviteit en snelheid zou moeten liggen, werken ze in Luik nog deels aan de basisconditie. Het programma met midweekvoetbal helpt daar niet bij. En nu al is duidelijk dat er straks op Sclessin geschift zal worden en alleen wie fysiek en mentaal mee kan/wil, zal overleven" Besluit Vandenbempt.

TAGS  I  Standard

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024