Vandenbempt: "Ze hebben het gehad met de goedkope excuses van Preud'homme"

Vandenbempt:
Vrijdag 28 september 2018 - 10:45   I  

Michel Preud'homme werd een tijdje geleden voorgesteld als de verlosser van Standard. De man die de Rouches opnieuw kampioen moest maken. Het werd allemaal mooi voorgesteld, maar in de praktijk loopt het lang niet zo vlot voor MPH.

"Het is genoeg geweest. Analyserend België heeft het gehad met de goedkope excuses van Michel Preud'homme voor de bescheiden start van Standard", is commentator Peter Vandenbempt duidelijk in Het Nieuwsblad. "De nagel zit al diep in de plank wegens het aanhoudende geklop: een grote fysieke achterstand en de aanpassing aan een heel andere manier van voetballen."

"Op maandag werd deze uitleg definitief als onzin geklasseerd: Standard was vorig jaar de beste in Play-off 1 en dus fysiek sterk. Bovendien moeten zes weken voorbereiding toch volstaan. Meer dan perceptie is dat niet, maar dat is een moeilijk te kloppen tegenstander."

"Standard speelde in PO1 vanuit de reactie"

"De cijfers vertellen een ander verhaal", vervolgt Vandenbempt. "In PO1 legde Standard in acht van de tien matchen minder afstand af dan de tegenstander, maar in sprints boven de 25 km/u in zeven matchen wel meer. Zeven keer hadden de Rouches ook minder balbezit dan de tegenstander. Standard speelde vanuit de reactie met vaak een lange bal richting de snelle jongens voorin."

TAGS  I  Standard

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024