Brugse sterkhouder leeft nu wél als prof: "Koeken en frisdrank in zijn winkelkar"

Brugse sterkhouder leeft nu wél als prof:
Woensdag 26 september 2018 - 20:55   I  

Club Brugge is een machine geworden onder Ivan Leko. Nieuwkomers passen zich moeiteloos aan en schitteren van in het begin. Vraag maar aan bijvoorbeeld Arnaut Danjuma, die de overstap van de Nederlandse tweede klasse moeiteloos heeft gezet.

Wesley is dan weer een ander geval. De jonge spits heeft even nodig gehad om het niveau te bereiken dat hij nu haalt. Maar teammanager Dévy Rigaux vertelt in Sport/Voetbalmagazine hoe dat komt. Zo was de sterke beer van Club heel bedeesd in begin.

"Totaal anders dan bijvoorbeeld José Izquierdo, die hier met een ontwapenende glimlach binnenkwam. Wesley was eerder schuchter en afwachtend. Wellicht omdat hij niet goed wist wat hij in Brugge moest verwachten. Kan ik dit niveau wel aan?"

"Koeken, frisdrank en energiebars"

Gelukkig voor Club pikte Wesley de tactische richtlijnen op en ging hij ook als een prof leven. Dat liet hij in het begin wel nog eens na. "We zijn een paar keer samen naar een supermarkt geweest. In zijn kar lagen koeken, frisdrank en energiebars, allemaal directe suikers die alleen de eerste honger stillen, terwijl een vieruurtje met bijvoorbeeld vers fruit of magere Griekse yoghurt met granola en frambozen veel gezonder was. En 's avonds moest hij lichter eten. Geen take away, maar zelfgemaakte en simpele salades. Wanneer hij had gekookt, stuurde hij me geregeld een foto door. Trots, ja. En hij voelde dat hij meer energie kreeg en fitter werd. Wat in het begin opofferingen waren, zijn dat nu niet meer. Hij beseft dat zijn lichaam zijn toekomst zal bepalen. En alleen dát heeft hij zelf in de hand.' Zijn vetpercentage? Amper 7,4 procent."

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024