Pijnlijk voor Vanderhaeghe: 'AA Gent is al bezig met opvolger'

Pijnlijk voor Vanderhaeghe: 'AA Gent is al bezig met opvolger'
Woensdag 19 september 2018 - 08:14   I   door Redactie

Yves Vanderhaeghe blijft op post bij AA Gent. Voorlopig althans. De club wil geen beslissing over de coach nemen voor de belangrijke topper tegen Club Brugge.

Gisteravond zat het Gentse bestuur samen met Vanderhaeghe tijdens de wekelijkse overlegvergadering. “Die verliep positief. We gaan morgen gewoon aan het werk”, aldus de coach in Het Nieuwsblad.

De vraag is of Vanderhaeghe nog lang mag doorwerken. Dat is zeer twijfelachtig. "Op 14 oktober, tijdens de interlandbreak, moet Yves Vanderhaeghe zijn eerste verjaardag als coach van AA Gent vieren. Maar met het bestellen van de taart kan beter gewacht worden, want niemand kan zeggen hoe lang Vanderhaeghe nog aan het roer van de Buffalo's staat. Vandaag gaat hij in elk geval gewoon aan het werk, zondag zit hij op de bank voor de topper tegen Club Brugge. Maar het scenario van hoe het verder moet na hem, wordt intern al voorbereid", schrijft HNB.

Tijdens de crisisvergadering, waarop ook Trond Sollied aanwezig was, werd al gesproken over een nieuwe trainer. Gents voorzitter Ivan De Witte gaf nog mee dat er geen beslissingen worden genomen voor de topper tegen CLub. Daardoor kan Vanderhaeghe dus voorlopig aanblijven, maar de druk is bijzonder groot. Ook van binnen de club.

Poll: Moet Vanderhaeghe eruit?

TAGS  I  AA Gent

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024