Miangue kon ook naar andere topclub: "Maar ik heb niets meer gehoord"

Miangue kon ook naar andere topclub:
Dinsdag 11 september 2018 - 11:16   I  

Standard haalde deze zomer Senna Miangue (21) terug naar België. De belofte-international heeft het voorlopig niet bepaald gemakkelijk om zich door te zetten in Luik, maar maakt zich nog geen zorgen. Hij staat nog steeds voor de volle honderd procent achter zijn keuze voor De Rouches.

“Als je de kans krijgt, moet je gaan”, verduidelijkt Miangue in Gazet van Antwerpen zijn keuze voor Standard. “Alleen al voor de ­ervaring. Nooit geschoten is altijd mis.”

In 2016 debuteerde Miangue nog in het eerste elftal van Internazionale. Het was Frank de Boer die onze landgenoot voor de leeuwen gooide. “Mijn carrière had er waarschijnlijk anders uitgezien als hij gebleven was. Ik weet wel dat De Boer mijn naam bij Ajax heeft laten vallen, maar daar heb ik niets meer over gehoord. Het belangrijkste is dat ik nu bij Standard zit", komt de linksback nog eens terug op zijn transfer.

"Ik hoop dat ik hier kan ontploffen"

Standard huurt Miangue voor twee seizoenen, mét aankoopoptie, van Cagliari. “Ik wil dit seizoen gewoon goed presteren, het ­volgende nog beter. Ik hoop dat ik hier kan ontploffen. De eerste zes maanden zie ik als een ­aanpassing. Voetbal is overal hetzelfde, maar er is echt een cultuurverschil. In Italië is alles gebaseerd op verdedigen, bij Standard proberen we aanvallend voetbal te brengen."

Miangue kon zich nog niet doorzetten en moest zelfs al plaatsnemen in de tribune. “Dat was soms moeilijk, maar ik probeer alles te geven en goed te zijn op ­training. Alleen zo kan ik het de trainer moeilijk maken. Ik had niet verwacht dat ik meteen zou spelen, alleen omdat ik uit Italië kom. Ik heb geduld.”

TAGS  I  Standard  I  Cagliari  I  Internazionale  I  Rode Duivels

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024