"Wilmots vond dat ik best naar RSCA ging, maar ze wilden me niet écht"

Zaterdag 08 september 2018 - 07:28   I  

Hij had bij RSC Anderlecht kunnen spelen, het WK in Brazilië kunnen meemaken en nu nog altijd Rode Duivel kunnen zijn. Het liep evenwel héél anders voor Ilombé Mboyo (31). Tegenwoordig voetbalt de aanvaller bij KV Kortrijk, waar hij opnieuw boven water kwam.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws blikt Mboyo terug op zijn ietwat grillige carrière. "Misschien heb ik de verkeerde keuzes gemaakt. (mijmert) Toen ik voor Genk tekende, waren er andere opties. Norwich, West Ham - dat afhaakte om extrasportieve redenen - , Nürnberg, Reading... Allemaal clubs die strijden tegen degradatie.”

"Wilmots vond dat ik best naar Anderlecht ging"

“Marc Wilmots (de toenmalige bondscoach, nvdr.) vond dat ik best naar Anderlecht ging. We waren een jaar voor het WK. 'Je kent de competitie, je kan er Champions League spelen, veel scoren en negen kansen op tien word je kampioen. Zo kan je mee naar Brazilië.' 't Was mijn droom om op een WK te staan. Zeker in Brazilië."

"Anderlecht leek me de juiste stap - ik had meteen een persoonlijk akkoord voor vier jaar. In mijn hoofd speelde ik al voor Anderlecht. Het was alleen nog wachten tot de clubs eruit waren. Ik heb toen een fout gemaakt... Terwijl Anderlecht met AA Gent onderhandelde, besloot ik niet meer mee te trainen."

"De meeste makelaars vinden dat beter. Ze willen niet dat je nog risico's neemt, dat je blessures vermijdt. Maar als je niet traint, kom je bij je nieuwe club met een conditionele achterstand toe en duurt het niet lang voor je geblesseerd geraakt. Dat benadruk ik nu tegen jongeren die in zo'n situatie zitten."

(Lees verder onder de afbeelding)

"Anderlecht wilde me niet koste wat het kost"

Uiteindelijk sprong een transfer naar paars-wit zelfs nog af. Een mokerslag voor Mboyo. “Meneer Louwagie is me dat zelf komen vertellen. Ik was ontgoocheld, maar begreep hem. Anderlecht wilde in vier schijven betalen - elk jaar zo'n één miljoen euro. Dat toonde aan dat het me niet het koste wat het kost wilde. Ik besloot opnieuw mee te trainen - zo correct ben ik. Toen ik plots tegen KV Mechelen voluit moest spelen, zonder een echte voorbereiding te hebben afgewerkt, stonden mijn spieren op springen."

En dus koos Mboyo voor KRC Genk. "Ik zat met het WK in mijn hoofd. Genk was in die periode een stap vooruit. Het wilde bovendien mijn transfersom (ruim 4 miljoen euro, red.) wel in één keer betalen. Met alles wat ik nu weet, was ik misschien beter naar de Premier League of de Bundesliga getrokken. Mijn carrière had er heel anders kunnen uitzien - je weet het niet."

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Rode Duivels  I  KV Kortrijk

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024