"Martinez heeft de beste speler uit de Belgische competitie genegeerd"

Vrijdag 07 september 2018 - 16:20   I  

Roberto Martinez maakte vorige week zijn selectie voor deze interlandbreak bekend. De bondscoach maakte van Timothy Castagne, Birger Verstraete, Leandro Trossard en Hans Vanaken Rode Duivels. Voor die laatste komt de selectie te laat, zo is analist Eddy Snelders van mening.

"Deze selectie komt laat. Misschien wel té laat", opent Snelders in een gesprek met Knack. "Ik vond dat Vanaken op zijn minst in de voorselectie voor het WK had thuisgehoord, en eigenlijk zelfs in de definitieve kern. De beste speler van onze competitie werd genegeerd: eigenlijk was dat een kaakslag."

Heel wat analisten twijfelen nog aan het feit of Vanaken goed genoeg is voor een stap hogerop. "Qua voetbalinzicht en techniek kan Vanaken mee bij de Rode Duivels, maar er zijn twijfels over zijn explosiviteit en zijn vechtlust."

Champions League

"Ik hoop dat hij zijn criticasters op hun nummer zet in de Champions League", gaat Snelders verder. Voor hem wordt dit een cruciaal seizoen. Hij is 26. Als hij dit jaar niet alles platspeelt, moet je concluderen: fantastische speler voor Club Brugge, maar daar blijft het bij."

Poll: Verdiende Vanaken al eerder een selectie voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Standard  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Rode Duivels

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024