"Goed scoutingswerk Roberto Martinez om hem op te roepen"

Woensdag 05 september 2018 - 16:30   I  

Roberto Martinez haalde in één klap vier debutanten bij de Rode Duivels. Hans Vanaken, Leandro Trossard, Timothy Castagne en Birger Verstraete werden opgeroepen voor het nationale elftal. Vooral die laatste naam is toch een verrassing.

Analist Wim De Coninck steekt dan ook een pluim op de hoed van de technische staf van de Rode Duivels. "Goed scoutingwerk van de mensen van de nationale ploeg of is het Roberto Martínez himself die deze bij Club gebuisde middenvelder in het vizier kreeg?", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

De Coninck is alleszins fan van Verstraete. "Grote actieradius, enorm recuperatievermogen, uitstekende voetjes en een geweldige wedstrijdmentaliteit. Ook nog het hart op de tong. Bij Excel Mouscron in de vuilbak beland. Bij Kortrijk sterk, maar met te veel zware overtredingen."

Leider

"Bij De Buffalo’s door de grote concurrentie lang nagelbijtend moeten toekijken, maar nu de eerste die door Yves Vanderhaeghe op papier wordt gezet", gaat de analist verder. "Lijkt onvermoeibaar en cool as ice, want drie omgezette penalty’s tegen Cercle. Is de leider die ze bij Gent al lang zochten. Dat is de reden waarom ze ook Vadis Odjidja aantrokken. Maar ze hadden die leider – zonder het te weten, denk ik – al in eigen huis."

Poll: Is Verstraete goed genoeg om Rode Duivel te zijn?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  RC Genk  I  Rode Duivels

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024