Club zit met probleem: 'Aanwinst Siebe Schrijvers is al ongelukkig'

Club zit met probleem: 'Aanwinst Siebe Schrijvers is al ongelukkig'
Woensdag 05 september 2018 - 09:30   I   door Redactie

Siebe Schrijvers loopt er maar ongelukkig bij bij Club Brugge. Nu al. De transfer van Racing Genk naar blauw-zwart is nog geen onverdeeld succes gebleken. Bovendien haalde Club met Kaveh Rezaei nog een nieuwe spits. Wie spreekt nog over Schrijvers?

"Laat me eerst duidelijk stellen dat Ivan honderd procent gelooft in de enorme mogelijkheden van die jongen", zegt Rudi Cossey, assistent van Leko. "Alleen moet Siebe zich nog wat aanpassen aan onze manier van spelen. Hij heeft de neiging om naar de bal toe te komen en de korte combinatie te zoeken, terwijl wij vooral de ruimtes opzoeken en lopen zonder bal. Je ziet dat hij dat niet gewoon is. Bij Genk werd er met veel balbezit gespeeld en werd het spel kort gehouden. Daar houdt Ivan niet van en daardoor maken we soms andere keuzes. Het voordeel van Siebe is dat hij verstandig is: hij weet wat we bedoelen, pikt het op en probeert eraan te werken. Maar het zit een beetje in zijn DNA om die bal op te eisen en zelf beslissend te willen zijn."

Ontgoocheling

"Ik begrijp dat hij ontgoocheld is, zeker nu er met Rezaei iemand à la Diaby is bijgekomen, iemand die rond Wesley beweegt, veel loopt en veel druk zet", vervolgt Cossey in Sport/Voetbalmagazine. "Op dit moment is dat de ideale combinatie. Dat het nu moeilijk is voor Siebe, begrijp ik ook, maar anderzijds: het is juist de mentaliteit die hij zal tonen die gaat bepalen of hij zal slagen bij een topclub of niet. Hij moet ook beseffen dat, als hij intussen vindt dat zijn manier van spelen die van Hans is, hij in de eerste plaats een doublure voor hem is, dat hij dan misschien lang zal moeten wachten."

Poll: Moet Schrijvers meer speelkansen krijgen?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024