FLASHBACK: de grootste floptransfers in de JPL van de afgelopen jaren

FLASHBACK: de grootste floptransfers in de JPL van de afgelopen jaren
Maandag 02 januari 2017 - 13:00   I   door Redactie

De laatste jaren hebben heel wat Belgische clubs gedacht een gouden zaak te hebben gedaan op de transfermarkt, maar niet elke inkomende transfer was een schot in de roos. Wij maakten een overzicht van enkele zeer opvallende transfers de afgelopen jaren.

Het waren vooral de Belgische topclubs die enkele opvallende transfers realiseerden. RSC Anderlecht lijkt misschien wel de meeste foute inschattingen gemaakt te hebben, maar ook Standard, KRC Genk, AA Gent en Club Brugge konden er wat van. Hier alvast een overzicht:

DEMY DE ZEEUW – ANDERLECHT

De Nederlander maakte veel indruk bij Ajax en dat leverde hem een transfer op naar Rusland. Daar verdween De Zeeuw echter helemaal uit beeld. Anderlecht pikte hem op, maar nooit kon hij overtuigen bij Paars-Wit. De Zeeuw mag echter terecht in z’n vuistje lachen, want nadien ontplofte z’n professionele carrière bij de lancering van z’n eigen label Balr. De Zeeuw voetbalt daarom ook niet meer.

Demy de Zeeuw, <a href='/tag/Anderlecht'>Anderlecht</a>

JONATHAN LEGEAR – STANDARD

Mister Europa was z’n naam bij Anderlecht, maar na z'n passage bij Terek Grozny verdween Legear volledig uit beeld. Hij keerde terug bij Standard, maar kon daar nooit veel indruk maken. Ook overgewicht werd een probleem voor de flankaanvaller. Bij Standard hadden ze ongetwijfeld meer verwacht bij z'n terugkeer.

Jonathan Legear, <a href='/tag/Standard'>Standard</a>

ENOCH KOFI ADU - CLUB BRUGGE

De Ghanees werd met zeer hoge verwachtingen naar ons land gehaald door Club Brugge. De middenvelder werd gezien als een enorm talent, maar doorbreken kon hij nooit in de Jupiler Pro League. Ook een uitleenbeurt bracht geen oplossing en uiteindelijk vertrok Adu definitief bij Blauw-Zwart.

Enoch Adu, <a href='/tag/Club+Brugge'>Club Brugge</a>

MARKO MARIN- RSC ANDERLECHT

Marin, beter gekend als de Duitse Messi, heeft er al een opvallende carrière opzitten. Marin leek bestemd te zijn om één van de beste voetballers ter wereld te worden, maar blessures en een enorme vormdip deden hem helemaal verrdwijnen. In z'n topjaren kocht Chelsea hem en uiteindelijk kon Anderlecht hem 1 seizoen huren van Chelsea. De verwachtingen waren zeer hoog, maar Marin was zonder twijfel een floptransfer voor Herman Van Holsbeeck.

Marko Marin, <a href='/tag/Anderlecht'>Anderlecht</a>

EMIR KUJOVIC - AA GENT

Door het vertrek van Laurent Depoitre wou men bij AA Gent Emir Kujovic lanceren. De Zweed zou wel eens de revelatie van de Jupiler Pro League kunnen worden, werd gezegd. Dat bleek echter totaal niet het geval te zijn. Kujovic kon nooit iets tonen bij de Buffalo's en zou deze maand al mogen vertrekken. 

Emir Kujovic, AA <a href='/tag/Gent'>Gent</a>

RONALD VARGAS - RSC ANDERLECHT

Vargas was zonder twijfel één van de leukste spelers in de Jupiler Pro League de afgelopen jaren. Hij maakte heel wat indruk bij Club Brugge, maar toen sloeg het noodlot toe. Vargas liep een zware knieblessure op en Anderlecht profiteerde van die situatie om hem in te lijven. Vargas keerde echter nooit nog volledig fit terug bij Paars-Wit. Zo herviel hij constant in blessures en kon hij nooit brengen wat ze gehoopt hadden. Bij Club Brugge waren ze achteraf ongetwijfeld blij dat ze hem nog verkocht kregen aan Anderlecht.

Ronald Vargas, <a href='/tag/Anderlecht'>Anderlecht</a>

GOHI BI ZORO CYRIAC - ANDERLECHT

Anderlecht leek met Vargas z'n les nog niet geleerd te hebben. Ze besloten namelijk een soortgelijke transfer te realiseren met Gohi Bi Zoro Cyriac, één van de smaakmakers van Standard. Toen hij een knieblessure had, werd hij weggekaapt door Van Holsbeeck. Cyriac was echter nooit een vaste waarde in het elftal en werd zelfs een enorme teleurstelling. Ondertussen vertoeft Cyriac bij KV Oostende.

Gohi Bi Zoro Cyriac, <a href='/tag/Anderlecht'>Anderlecht</a>

ILOMBE MBOYO - KRC GENK

Zowel KRC Genk als RSC Anderlecht aasden op de komst van Mboyo enkele seizoenen geleden. De aanvaller had heel wat indruk gemaat bij AA Gent. Mboyo leek op weg naar Anderlecht, maar in extremis wist Genk hem in te lijven. Mboyo zorgde echter vooral voor problemen en kon zelden presteren in het shirt van Genk. Eén van de grootste floptransfers uit de geschiedenis van de club.

Ilombe Mboyo, Herve Kage, <a href='/tag/Genk'>Genk</a>

MARVIN OGUNJIMI - STANDARD

Ogunjimi maakte bij Genk veel indruk en dat leverde hem een transfer op naar het Spaanse Mallorca. Daar had onze landgenoot het zeer moeilijk om door te breken en hij werd dan ook uitgeleend aan Standard. Daar hadden ze gehoopt dat de gewezen Rode Duivel z'n oude vorm weer zou vinden, maar dat bleek ijdele hoop. 

Marvin Ogunjimi, <a href='/tag/Standard'>Standard</a>

FRANCISCO SILVA - CLUB BRUGGE

De middenvelder maakte indruk op het WK met Chili en het was dan ook een mooie transfer voor Club Brugge dat ze hem konden inlijven. De hoge verwachtingen werden echter nooit ingelost door Silva. Hij had het zeer moeilijk en de aankoopoptie in z'n huurovereenkomst werd dan ook niet gelicht door Blauw-Zwart.

Francisco Silva, <a href='/tag/Club+Brugge'>Club Brugge</a>

TAGS  I  Nieuws  I   Geruchten  I   Jupiler Pro League  I   JPL  I   transfer  I   Gent  I   Genk  I   Anderlecht  I   Standard  I   Club Brugge

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024