Vanhaezebrouck over mislukte transfer Markovic: "Het is zijn schuld"

Vanhaezebrouck over mislukte transfer Markovic:
Zondag 02 september 2018 - 21:10   I  

Het was de farce van Transfer Deadline Day. RSC Anderlecht probeerde in allerijl nog Lazar Markovic binnen te halen, maar dat draaide uit op een fiasco. De Serviër stelde te hoge eisen en had weinig zin in een terugkeer naar Anderlecht. En dus kwam er van een deal niets in huis.

“De waarheid is dat Markovic nooit echt wilde terugkeren naar Anderlecht”, brengt de Franstalige krant La Dernière Heure nu aan het licht. “Aan het begin van de transferperiode had hij aan zijn naasten al laten weten dat een terugkeer naar Anderlecht uitgesloten was.”

Rondjes lopen

“Markovic was nog niet vergeten dat Hein Vanhaezebrouck hem in februari verplichtte om rondjes te lopen rond het meer in Neerpede, terwijl de speler zich al klaar voelde om minuten te maken.”

Omdat geen enkele andere club zo diep in de buidel wilde tasten als Anderlecht, zakte Markovic op de laatste dag van de transferperiode toch nog af naar België. Er werden onderhandelingen gevoerd, maar door de (te) gortige eisen van de Servische winger sprong de deal in extremis nog af.

Update 2/9 - 21:10

Vanhaezebrouck bevestigde volgens Anderlecht-online de te hoge looneisen van Markovic. Devroe en Coucke wilde nochtans ver gaan. "Het is geen geheim dat we er hem graag nog bijwilden. Hij was het type creatieve speler die we nog zochten. We hebben er écht alles aan gedaan om hem te halen en hijzelf had eigenlijk ook niet veel keus meer. Coucke en Devroe waren op bepaald moment bereid om zotte dingen te doen om hem toch maar binnen te halen. Maar zelfs dan bleef Markovic doorduwen, dan stopt het natuurlijk op een gegeven moment. Het is zijn eigen schuld dat hij hier niet zit."

TAGS  I  Anderlecht  I  Liverpool

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024