Opnieuw commotie rond indicatieve tabel, Pierre François reageert

Opnieuw commotie rond indicatieve tabel, Pierre François reageert
Donderdag 30 augustus 2018 - 13:44   I   door Redactie

Er was de laatste tijd heel wat te doen rond de indicatieve tabel. Pierre François, CEO van de Pro League, bijt flink van zich af.

Er werd voor de schorsingen van Carcela en Wesley onder meer beroep gedaan op de nieuwe indicatieve tabel. Die zou echter niet volgens de regels zijn goedgekeurd door de Pro League. Zo kwam ook François in het oog van de storm te staan.

“Ook al geeft het verslag niet uitdrukkelijk aan dat de tabel is goedgekeurd, kan dit als vanzelfsprekend beschouwd worden”, zegt François tegenover HLN. “De bestuurders hebben het verslag zonder opmerkingen goedgekeurd tijdens hun vergadering van 20 februari. Geen enkele club heeft het management op dit punt om uitleg gevraagd en het management heeft de nieuwe tabel voor het begin van het sezioen gepubliceerd in Sportleven en via onze Reglementenbundel.”

Het ontbreken van de expliciete vermelding op het verslag werd gecorrigeerd door een beraadslaging van de bestuurders via mailverkeer tussen 11 en 13 augustus. “Zonder enige nadelige erkentenis en om twijfel te vermijden, werd dezelfde nieuwe disciplinaire tabel vandaag per stemming (nogmaals) goedgekeurd. Dit gebeurde per mail door de leden van de beheerrraad en is als dusdanig rechtsgeldig.”

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024