AA Gent krijgt geweldig nieuws over Thomas Foket

AA Gent krijgt geweldig nieuws over Thomas Foket
Woensdag 29 augustus 2018 - 15:00   I   door Redactie

AA Gent neemt afscheid van Thomas Foket. De rechtsachter heeft een akkoord met een Franse eersteklasser. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Foket is persoonlijk rond met Stade Reims, de Franse promovendus waar ook Björn Engels aan de slag is. Ook op clubniveau zijn de onderhandelingen naar verluidt al flink gevorderd. Een transfer is dus in de maak.

Vorig jaar zag Foket in laatste instantie een transfer naar het Italiaanse Atalanta Bergamo nog afketsen vanwege hartproblemen. Hij onderging een hartoperatie en herstelde volledig. Daarna hernam hij bij AA Gent, maar een transfer zat duidelijk nog wel in het hoofd van Foket.

Update 28/8 - 7:45

AA Gent heeft op één detail na een akkoord met het Franse Reims. Zo schrijft Het Laatste Nieuws. "Thomas Foket (23) trainde gisteren niet mee bij AA Gent. De rechtsachter vertrok naar Reims, waar hij met goed gevolg medische tests aflegde in het vooruitzicht van de definitieve afronding van zijn transfer. Met de overgang van Foket, die een contract voor vier of vijf seizoenen kan tekenen, is een som van 3,5 miljoen euro gemoeid. Een aardig bedrag voor een speler die bij AA Gent zijn laatste contractjaar inging."

 Voor AA Gent betekent de transfer wel een groot probleem. De Oost-Vlamingen hadden gehoopt dat ze ook donderdag nog een laatste keer konden rekenen op Foket. Dan wacht de terugwedstrijd in Bordeaux. Alleen hoopt Reimes hem deze zaterdag al te kunnen inzetten en dat wordt moeilijk als Foket de wedstrijd van donderdag in de benen zou hebben. Daar moeten beide clubs dus nog een akkoord over vinden.

Update 29/8 - 15:00

AA Gent kan dan toch rekenen op Thomas Foket voor de belangrijke wedstrijd tegen Bordeaux. Foket zal pas na die wedstrijd een contract tekenen voor vijf seizoenen. Dat weet RTBF. De flankspeler kan Gent op die manier verlaten via de grote poort, als hij eerst Gent nog aan een Europese campagne kan helpen.

Poll: Gaat AA Gent hem hard missen?

TAGS  I  AA Gent  I  Reims

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024