Black Flames doen nog steeds mee voor de groepswinst

Black Flames doen nog steeds mee voor de groepswinst
Woensdag 22 augustus 2018 - 18:00   I  

De Belgische Futsal-vrouwen zijn uitstekend aan hun EK-avontuur begonnen. De Belgische vrouwen speelden vanavond hun eerste officiële interland tegen Noord-Ierland en die wisten ze meteen winnend af te sluiten. Imke Courtois schreef mee geschiedenis en scoorde.

De vrouwen proberen zich te plaatsen voor het EK Futsal, maar moeten daarvoor wel eerste worden in hun poule. Ze begonnen alvast goed met een 3-4 overwinning tegen de Noord-Ieren. De Belgen hebben wel nog een lange weg te gaan, want het is niet eenvoudig om zich te kwalificeren. Als België groepswinnaar wordt in de eerste voorronde, dan stoten ze door naar een tweede voorronde. De tegenstanders in die kwalificatieronde zijn Rusland, Slovenië en Kroatië. Wanneer ze ook die groep kunnen winnen, dan stoten ze pas door naar de eindronde.

Tine Van Roie had vanavond de eer om de eerste goal ooit voor de nationale vrouwenploeg te maken. Ook Imke Courtois pikte dus een doelpuntje mee, de 1-2. De andere Belgische treffers kwamen van Celine Verdonck en Mariam Toloba. Morgen speelt België al opnieuw, tegen Nederland deze keer.

Update 22/8 - 18:00

De Black Flames, zo noemen de nationale Futsal-vrouwen tegenwoordig, blijven ongeslagen. Ook tegen Nederland sleepten de dames een prachtig resultaat uit de brand. Ze speelden 3-3 gelijk en maken op die manier nog steeds kans op de groepswinst. De dames haalden maar liefst drie keer een achterstand op. Nu rest nog een wedstrijd tegen Zweden.

Doelpunten: Schepers 0-1, Van Roie 1-1, Oliveira 1-2, Schepers 1-3, Toloba 2-3, Van Roie 3-3

TAGS  I  België

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024