Verrast Dries Mertens iedereen met deze schokkende transfer?

Verrast Dries Mertens iedereen met deze schokkende transfer?
Zaterdag 31 december 2016 - 07:00   I   door Redactie

China is de voetbalwereld aan het veroveren. Ook de Rode Duivels zwichten voor het grote geld.

Axel Witsel kan in China liefst 18 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Halluncinant veel geld. "De Chinezen zijn momenteel héél actief. Zelf heb ik de voorbije weken ook contacten gehad met makelaars en advocaten van Chinese clubs en hun trainers", zegt Stijn Francis, makelaar van Toby Alderweireld en Dries Mertens, in Het Nieuwsblad. 

"De bedragen die ik voorgesteld krijg, zijn verblindend. Tevez die 38 miljoen per jaar gaat verdienen? Dat record zal snel sneuvelen. En het zou me niks verbazen als er de komende maand nog een Rode Duivel naar China trekt. Het is een kwestie van tijd.”

Mogelijk kiest Mertens voor zo'n opmerkelijk avontuur. “Iemand als Kevin De Bruyne (25), die nog in volle ontwikkeling is, zou ik het zeker niet aanraden. Toby Alderweireld (27) vind ik ook nog net te jong, voor Dries Mertens (29) zou het wél al kunnen”, stelt Francis. “Maar je moet ook kijken naar hun karakter. In China voetballen is echt niet evident. Het is een moeilijk en hard land - wie niet presteert, vliegt buiten. En je ziet je familie amper, want je bent constant met het vliegtuig onderweg. Heb je pech, is ook de wifi in het hotel slecht.”

TAGS  I  Dries Mertens

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024

dinsdag 20 februari 2024

maandag 19 februari 2024