"Ik had de keuze tussen Anderlecht, Club en Genk, maar koos voor Standard"

Vrijdag 03 augustus 2018 - 18:45   I  

RSC Anderlecht, Club Brugge, KV Oostende en KRC Genk trokken aan zijn mouw, maar Renaud Emond is ondertussen al sinds 2015 aan de slag bij Standard. De spits voelt zich goed op Sclessin en heeft het zich nog geen seconde beklaagd dat hij via Waasland-Beveren in Luik belandde.

"Toen ik destijds bij Virton vertrok, had ik al de kans om naar Anderlecht of Standard te gaan", vertelt Emond in een gesprek met Het Nieuwsblad. "Maar ik wilde geen stappen overslaan. Ik was nog jong en wilde eerst belangrijk worden voor een eersteklasser."

"Vlaanderen een beetje leren kennen, want daar heerst toch een andere mentaliteit", benadrukt de goaltjesdief. "Het werd Waasland-Beveren en dat bleek een uitstekende keuze. Het eerste jaar kon ik er het hoogste niveau ontdekken, het seizoen erop werd ik titularis.”

"Ik wilde altijd al voor Standard spelen"

Door zijn goede prestaties bij Waasland-Beveren belandde Emond uiteindelijk bij zijn favoriete club: “Zo kwam ik toch bij Standard terecht. Al had ik de keuze: Anderlecht, Club Brugge, Oostende of Genk. Ik heb zelfs het Genkse bestuur ontmoet, maar ik wilde altijd al voor Standard spelen", windt Emond er geen doekjes om.

"De keuze was dus vrij snel gemaakt. Mijn goal in de bekerfinale tegen Genk? Ik ben er apetrots op. Over 25 jaar zullen ze nog steeds zeggen dat ik de finale besliste", besluit Emond.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  RC Genk  I  Standard  I  KV Oostende

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024