Goots voor start van seizoen: "Zij zijn de topfavoriet in 1B"

Goots voor start van seizoen:
Vrijdag 03 augustus 2018 - 09:45   I   door Redactie

Patrick Goots blikt in Gazet van Antwerpen vooruit naar het nieuwe seizoen in 1B. Het belooft een interessant seizoen te worden, met onder meer KV Mechelen en Beerschot Wilrijk.

“Ik ben misschien niet origineel, maar ook voor mij is KV Mechelen de enige echte uitgesproken titelkandidaat", zegt Goots. "Als ik hun transfers en kern op een rijtje zet, zie ik daar indrukwekkend veel ervaring. Castro, De Witte, Swinkels, Kaya, Schoofs, Berrier, Pedersen, De Camargo, Storm… Het zijn er te veel om op te noemen."

"Dat gaat hun sterkte zijn: ze hebben niet alleen op een paar plekken ervaring, er zijn tien of twaalf routiniers die het klappen van de zweep kennen. En bovendien ook in de breedte een erg sterke kern: in een fysieke competitie als 1B moet je op goede vervangers kunnen terugvallen. En die zijn er", weet de voormalige aanvaller.

"En dan heb je ook op de bank extra ervaring zitten, met een coach als Denis van Wijk. Die wéét wat voetbal is. En, nog belangrijker: wat promoveren is. Bovendien gaan ze elke week, zeker thuis maar ook uit, kunnen rekenen op een indrukwekkend supporterslegioen. Meer dan 10.000 abonnees, het is niet niks hé. Dat gaat een heksenketel geven.”

Opgepast

Al plaatst Goots wel een kanttekening. “Er is veel geïnvesteerd in een goede ploeg, de fans zijn er klaar voor, de coach staat op scherp… Maar dat kan ook allemaal een ­averechts effect hebben. Als het meteen goed zit en ze sterk starten, dan gaat dat een extra stimulans geven. Maar wat als het even tegenvalt? Gaat de druk dan té groot worden? Zal de ploeg daar mee kunnen omgaan? Dat wordt cruciaal", stelt Goots. "Iedereen bij KV Mechelen moet beseffen dat ze niet alle wedstrijden met de vingers in de neus gaan winnen. Er gaan dipjes zijn. En die mogen geen extra stress creëren.”

Poll: Is KV Mechelen de grote favoriet in 1B?

TAGS  I  KV Mechelen

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024