Belgische topclubs kopiëren elkaar: "Dit is geen toeval"

Belgische topclubs kopiëren elkaar:
Maandag 30 juli 2018 - 10:31   I  

De Jupiler Pro League trok zich tijdens het voorbije weekend opnieuw op gang. Eén iets is meteen opgevallen: de Belgische topclubs willen vroeger pieken dan vorig seizoen. Club Brugge, Anderlecht, Standard en KRC Genk maakten meteen indruk. Enkel AA Gent liet het afweten, al is dat niet onlogisch als je op het veld van Standard moet openen.

"Toeval is dat allerminst, wel de vrucht van hard werk tijdens de voorbereiding én in sommige gevallen ook het verder borduren op de weg die vorig seizoen al werd ingeslagen", zegt Peter T'Kint bij Sport/Voetbalmagazine.

"Club Brugge en Genk hebben kern behouden"

"Club Brugge heeft zijn kern behouden, al staan nog wel wat jongens op het punt om te vertrekken, zodat Ivan Leko eigenlijk maar één nieuweling moest inpassen: Arnaut Danjuma. Idem met Genk, dat al sterk was dit voorjaar, en nu ook kan rekenen op de terugkeer van Sander Berge."

"Standard had al talent, voegde daar nog wat aan toe en heeft nu ook een coach en technische staf die stevige klemtonen legde op fysiek en tactische discipline. Met Gent troffen de Rouches de moeilijkste tegenstander, logisch dus dat zij het lastigste hadden om te winnen."

"Hein en zijn staf hebben zeer goed gewerkt"

Zelfs Anderlecht, dat toch een serieuze transformatie onderging in het tussenseizoen, stond er op speeldag één. "Het enige vraagteken voor deze speeldag was Anderlecht, maar Hein (Vanhaezebrouck, nvdr.) en zijn staf hebben daar zeer goed gewerkt. Het verschil met KV Kortrijk -dat te veel improviseerde tijdens het tussenseizoen en pas laat met zijn huiswerk klaar was- bleek ontzettend groot."

Poll: Van welke ploeg verwacht jij dit seizoen het meest?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Standard  I  Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024