Neymar reageert op zware kritiek: "Ja, soms overdrijf ik"

Neymar reageert op zware kritiek:
Maandag 30 juli 2018 - 09:29   I  

Neymar heeft voor het eerst sinds de uitschakeling op het WK in Rusland nog eens écht van zich laten horen. In een filmpje op zijn sociale media heeft de Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain gereageerd op al de kritiek die hij de voorbije weken te verduren kreeg.

“Noppen in je kuit, een knietje in je rug, een trap op je voet. Je kan denken dat ik overdrijf en, soms, is dat ook zo”, steekt Neymar in alle eerlijkheid van wal in een filmpje op zijn sociale media.

“De werkelijkheid is ook dat ik het zwaar te verduren heb op het veld”, tekent Het Laatste Nieuws nog op uit de mond van de Braziliaan. “Maar in alle eerlijkheid, je hebt er geen idee van wat ik buiten het veld doormaak. Als ik na de wedstrijd wegloop zonder een interview te geven, is dat niet omdat ik alleen de lof wil van de overwinning, maar omdat ik nog niet geleerd heb om je teleur te stellen.”

Verwend kind

Neymar reageert vervolgens ook nog op de beschuldigingen als zou hij een verwend kind zijn. "Als het lijkt alsof ik slecht ben opgevoed, is dat niet omdat ik een verwend nest ben. Maar omdat ik nog niet geleerd heb om mezelf teleur te stellen. Binnen in mij zit inderdaad nog steeds een kind. Soms maakt hij de wereld blij. Soms ook irriteert hij de hele wereld. Ik vecht om dat kind in leven te houden. Maar in mij, niet op het veld.”

“Je kunt denken dat ik te veel ben gevallen. Maar ik ben niet gevallen. Ik ben ingestort. Dat doet meer pijn dan welke trap dan ook op een geopereerd middenvoetsbeentje. Ik heb er lang over gedaan om jullie kritiek te accepteren. Ik heb er lang over gedaan om in de spiegel te kijken en een andere man te worden. Maar vandaag sta ik hier, met open vizier en de borst vooruit. Ik ben gevallen. Maar alleen wie valt, kan ook weer opstaan.”

Besluiten doet Neymar met een mooie boodschap: “Je kunt doorgaan met stenen gooien. Maar je kunt ze ook weg leggen en me helpen om te blijven staan. Want als ik blijf staan, staat heel Brazilië met mij op.”

TAGS  I  Brazilië  I  Paris Saint-Germain

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024