‘KV Oostende neemt beslissing over toekomst Nicolas Lombaerts'

‘KV Oostende neemt beslissing over toekomst Nicolas Lombaerts'
Maandag 30 juli 2018 - 08:48   I  

Nicolas Lombaerts (33) is nog steeds een speler van KV Oostende, maar zaterdagavond hield Gert Verheyen de ervaren verdediger wel op de bank voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Hoe moet het nu eigenlijk verder met Lombaerts?

Het is een publiek geheim dat KV Oostende de voorbije weken en maanden probeerde af te geraken van het duur contract van Lombaerts. Sinds het vertrek van Marc Coucke weegt het loon van de centrale verdediger zwaar op de begroting. Eén probleem: het is eind juli en Lombaerts speelt nog steeds bij KVO.

Meteen op de bank, een signaal?

In De Zondag liet Oostende-voorzitter Peter Callant zich ontvallen dat de tijd van vedettes zoals Proto, Berrier en zelfs Lombaerts voorbij is. Dat de verdediger zaterdag ook meteen op de bank zat, leek een duidelijk signaal te zijn.

Iets wat ze bij de Kustploeg tegenspreken. Verheyen wil graag hoog verdedigen en opteerde daarom voor Tomasevic en Faes. De situatie van Lombaerts is overigens duidelijk voor KVO, waar ze beslist hebben dat Lombaerts mag vertrekken – graag zelfs. Maar als hij blijft, zal de ervaren rot wel gewoon deel blijven uitmaken van de A-kern en inzetbaar zijn.

Vorig seizoen in beeld bij topclubs

Vorige zomer was Lombaerts lange tijd in beeld bij Belgische topclubs zoals Club Brugge, AA Gent en Anderlecht. De ex-Rode Duivel opteerde toen voor het ambitieuze project van Oostende, maar tot dusver viel zijn avontuur aan de zee nogal tegen.

TAGS  I  KV Oostende  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024