"Hij heeft gouden voetjes, wie weet past hem ook de Gouden Schoen?"

Maandag 30 juli 2018 - 07:36   I  

De eerste speeldag in de Jupiler Pro League behoort alweer tot het verleden. De meeste topteams waren meteen bij de les en konden de nieuwe jaargang inzetten met een zege. KRC Genk pakte uit met een droge 0-4-overwinning en goudhaantje Leandro Trossard maakte indruk.

"Genk had in het Europese voorgerecht donderdag tegen Fola Esch al vlot de weg naar doel gevonden met vijf goals. Die lijn zette het gisteren gewoon voort", staat er te lezen in Het Laatste Nieuws. "Clement voerde wel wat wissels in de basiself door, maar aan het hart van zijn team raakte hij - terecht - niet: het Genkse middenveld."

"Het supertrio Malinovskyi, Berge en Pozuelo valt elke ploeg te benijden door hun mix aan kracht, techniek en doorzicht. Zij rechtvaardigen de stempel van Genk als attractieve ploeg, met daarnaast nog paradepaardje Leandro Trossard: wat een gouden voetjes, wie weet past hem ook de Gouden Schoen?", vraagt de krant zich luidop af.

"Prachtige goal zet klasse als instinctvoetballer in de verf"

Net als tegen Fola Esch, scoorde Trossard ook tegen Lokeren. "Trossard zette diep in de tweede helft het orgelpunt. Met enkele sublieme schijn- en kapbewegingen zette hij de Lokerse verdediging inclusief doelman Verhulst op het verkeerde been om beheerst af te werken. Een prachtige goal die zijn sterke match in de verf zette, en zijn klasse als instinctvoetballer", besluit de krant.

Poll: Zou Trossard een waardige Gouden Schoen zijn?

TAGS  I  RC Genk

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024