'VAR sukkelt met vervelend probleem om buitenspel te zien'

'VAR sukkelt met vervelend probleem om buitenspel te zien'
Zaterdag 28 juli 2018 - 14:02   I  

Met een lekkere pot voetbal openden AA Gent en Standard gisteren de nieuwe voetbalcompetitie. Vijf doelpunten kregen we te zien, en dan mag de neutrale voetbalfan niet klagen. Bij AA Gent was er wel wat gemor te horen.

De reden was simpel. Cavanda stond randje buitenspel, maar het spel mocht doorgaan. Enkele seconden later werd Mpoku neergehaald in de zestien en ging de bal op de stip. De VAR greep niet in (en mocht overigens niet ingrijpen). 

De mensen in het busje krijgen overigens de tv-beelden te zien wanneer het over buitenspel gaat. Zij beschikken namelijk in het busje zelf niet over de juiste technologie. Zo verduidelijkt Het Nieuwsblad vandaag. "Ter duiding: de Belgische ­videorefs (VAR) hebben in tegenstelling tot die op het voorbije WK geen technologie ter beschikking om een denkbeeldige lijn te trekken bij buitenspelfases. Ze moeten een frame nemen zonder lijn en kunnen dat frame nadien vergelijken met het beeld van tv mét lijn. Het is best mogelijk dat Tim Pots heeft geoordeeld dat de lijn van de tv-uitzending niet de correcte was. VAR blijft een moeilijk beroep."

Poll: Moet de VAR over die technologie beschikken?

TAGS  I  Standard  I  AA Gent

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024