Onverwachte kampioen in Jupiler Pro League? "Ze zijn klaar om te oogsten"

Onverwachte kampioen in Jupiler Pro League?
Vrijdag 27 juli 2018 - 16:15   I  

De Jupiler Pro League trekt zich opnieuw op gang. Op het eerste zicht lijken Club Brugge, Standard en Anderlecht de uitgesproken titelfavorieten. AA Gent is een outsider, net als KRC Genk. Van die laatste ploeg zijn ze bij Sporza onder de indruk.

"Ik ben benieuwd naar de ambitie van RC Genk", zegt radiocommentator Bert Sterckx. "Als je naar die groep kijkt, lijkt die wel klaar om eens te oogsten. Er spelen toch enkele jongens die er al enkele jaren zijn."

"De spelers die vertrokken zijn, zijn vervangen door voornamelijk onbekende jongeren. Het is afwachten wat die kunnen brengen. Maar met jongens als Pozuelo, Trossard, Karelis, Samatta en nieuwkomer Gano is er toch heel veel talent in huis om er een goed seizoen van te maken."

"Ze hebben goed ingekocht"

Ook Tom Boudeweel verwacht een en ander van Genk. "Ik geloof ook wel in Genk", zegt hij. "Ze hadden vorig jaar al een goeie ploeg en ze hebben goed ingekocht. In het begin van het seizoen zullen ze vooral focussen op Europa. Voor hen ligt de focus op de eerste weken."

Poll: Zie jij Genk dit seizoen kampioen worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  AA Gent  I  RC Genk

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024