Deze club heeft de duurste ploeg in de Jupiler Pro League

Deze club heeft de duurste ploeg in de Jupiler Pro League
Woensdag 25 juli 2018 - 12:15   I  

Het seizoen 2018-2019 staat voor de deur en verschillende ploegen dromen van de Belgische landstitel. De kernen van de Belgische topclubs zijn nog niet compleet, maar nu al is duidelijk welke ploegen over de duurste kernen beschikken.

Het mag geen verrassing zijn dat Anderlecht en Club Brugge onder elkaar uitmaken wie met de titel van ‘duurste kern in de competitie’ gaat lopen. Volgens Transfermarkt is de huidige kern van Anderlecht 99,7 miljoen euro waard. Paars-wit doet net beter dan Club Brugge, waar het spelersmateriaal in totaal 97,8 miljoen waard is.

Na Anderlecht en Club Brugge gaapt een groot gapend gat. AA Gent vervolledigt het podium. De kern van De Buffalo’s is op dit moment 69,5 miljoen euro waard. KRC Genk (64,6 miljoen) en Standard (64,1 miljoen) volgen op plaats vier en vijf.

Moeskroen allerlaatste

Voor het overige zijn de kernen in onze Jupiler Pro League veel minder waard. Sporting Charleroi is zesde in het klassement, maar de kern is amper 26,7 miljoen waard. Een serieus verschil met de ploegen uit de G5. Moeskroen is allerlaatste. De kern van Les Hurlus is 12,2 miljoen euro waard.

De huidige marktwaardes van de JPL-clubs:

Poll: Wie wordt kampioen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  Antwerp  I  Standard

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024