AS Roma overweegt juridische stappen na bizarre transfer Malcom

AS Roma overweegt juridische stappen na bizarre transfer Malcom
Dinsdag 24 juli 2018 - 22:20   I  

AS Roma heeft voor het eerst gereageerd op de ophefmakende transfer van Malcom (21). De Braziliaanse speler en zijn ex-club Girondins de Bordeaux hadden een akkoord met Roma, maar uiteindelijk gingen de Fransen in op een hoger bod van FC Barcelona. 

"Wat er precies gebeurd is, is makkelijk uit te leggen, maar moeilijk om te begrijpen", zegt Monchi, sportief directeur bij Roma. "We hadden veel interesse in Malcom en ongeveer een week geleden zijn de onderhandelingen begonnen. Gisteren was er dan een akkoord met de clubs, de speler en zijn makelaar. Malcom zou naar Rome reizen voor medische testen. Zijn vliegtuig vertrok om 9 uur 's avonds."

"Bordeaux wou de deal graag openbaar maken. Ongeveer een uur na die mededeling kwamen er plots berichten over interesse van Barcelona. Plots mocht de speler van Bordeaux niet meer naar Rome komen. Barcelona had een beter bod uitgebracht. Ook al was er dus al een overeenkomst, wij moesten ons bod verhogen als we de speler toch nog wilden."

"We bekijken onze opties"

Iets wat de Italianen ook effectief deden. “Onze voorzitter was gebrand op de speler en verhoogde het bod. Om 11 uur dienden we een officieel document in met het nieuwe bod. Opnieuw zeiden de club en de makelaar dat alles in orde was en dat Malcom vanavond naar Rome zou kunnen reizen. Toch kreeg ik plots weer de vraag om ons bod te verhogen want Barcelona had opnieuw een bod uitgebracht. Het werd een veiling. Daar wilden we niet aan deelnemen. Zo is de deal afgesprongen."

Bij Roma zijn ze niet van plan om het hier bij te laten. “Nu bekijken we met de club onze opties”, zegt Monchi. “Misschien kunnen we juridische stappen ondernemen. Er was nog geen handtekening, maar we hebben veel berichten van de spelersmakelaar en de voorzitter van Bordeaux die bewijzen dat er een overeenkomst was. Dat moet toch op zijn minst bekeken worden."

Poll: Moet Roma juridische stappen ondernemen?

TAGS  I  Roma  I  Barcelona  I  Bordeaux

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024