Martinez heeft serieus probleem: “Moeilijk om opvolger voor hem te vinden”

Martinez heeft serieus probleem: “Moeilijk om opvolger voor hem te vinden”
Zaterdag 21 juli 2018 - 08:15   I  

Het WK in Rusland behoort nog maar goed en wel tot het verleden, of het is alweer tijd om aan de toekomst te denken. Sommige Rode Duivels worden al een dagje ouder en het is niet zeker of zij nog één – twee wordt al helemaal niet makkelijk – groot toernooi meemaken.

Vincent Kompany is één van de spelers die het mogelijk voor bekeken houdt bij de nationale ploeg. De verdediger van Manchester City is 32 en sukkelde de voorbije seizoenen meermaals met blessures. Wie weet wil hij zich in de herfst van zijn carrière enkel en alleen nog focussen op zijn club?

"Het zou mij echt verwonderen mocht hij stoppen"

Albert Martens, die Kompany ooit onder zijn hoede had in de jeugd, gelooft niet dat Vince the Prince nu al gaat stoppen bij de Rode Duivels. “Het zou mij echt verwonderen mocht hij stoppen”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

“Hoor je het hem al zeggen: het is mooi geweest, ik stop ermee. Wat is stoppen op een hoogtepunt? In 2020 kan België beter doen dan een halve finale. Vincent zal tegen dan 34 jaar zijn. Op die leeftijd wil je het misschien rustiger aan doen, maar dat is niet oud voor een verdediger.”

Onvervangbaar?

“Nee, volgens mij gaat hij door tot het volgende EK”, gaat Martens verder. “Hij verzorgt zich goed en zijn snelheid is nog niet afgebot. De rest kan hij compenseren met zijn positiespel.” Martens heeft wel slecht nieuws voor Roberto Martinez, want hij ziet niet meteen een opvolger voor Kompany: “Niemand is onvervangbaar, maar het zal moeilijk zijn om een opvolger voor Vincent te vinden.”

Poll: Is Kompany vervangbaar?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Manchester City

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024