Philippe Clement heeft al kopzorgen: "Geen enkele speler kan dat aan"

Philippe Clement heeft al kopzorgen:
Dinsdag 17 juli 2018 - 22:55   I  

Racing Genk eindigde vorig seizoen goed. De transferwissel heeft de club een nieuw élan gegeven en Philippe Clement mikt dit seizoen zo hoog mogelijk. Al is de concurrentie met onder andere Anderlecht, Club Brugge, Standard en AA Gent wel moordend.

Volgens Clement zijn de Limburgers ook benadeeld. Zo ziet de trainer dat de kalender van zijn ploeg veel zwaarder is dan dat van andere eersteklassers. Ook afgelopen seizoenen kende Genk een loodzwaar programma. Het speelde meer wedstrijden dan de andere eersteklassers door onder andere de voorrondes van de Europa League.

Ook dit seizoen dreigt een zelfde scenario. "We hebben het drukste programma van alle eersteklassers, terwijl we ook het laatst herbegonnen zijn omdat we het langst doorgegaan zijn. Dat vergt wat puzzelwerk om iedereen klaar te krijgen voor al die matchen die elkaar zeer snel gaan opvolgen. Als we de drie Europese voorrondes doorspartelen, zitten we met twaalf matchen in zes weken. Mijn plan is om een rotatiesysteem klaar te krijgen waarin iedereen aan bod komt, want geen enkele speler kan twaalf matchen in zes weken aan", aldus Clement in Sport/Voetbalmagazine.

Goede hoop

Toch blijft Clement hoopvol. "Iedereen gaat bij de start klaar moeten zijn, daar ben ik hoopvol voor. In plaats van vermoeidheid voel ik vooral veel honger bij al mijn spelers."

Poll: Verwacht jij veel van Racing Genk dit seizoen?

TAGS  I  RC Genk

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024