Boskamp twijfelt niet: "Hij is de speler van het toernooi op dit WK"

Boskamp twijfelt niet:
Vrijdag 13 juli 2018 - 11:05   I  

Het WK in Rusland behoort bijna tot het verleden. Komend weekend staan de kleine en grote finale nog op het programma. En dan zal de FIFA ook bekendmaken welke spelers met de individuele trofeeën aan de haal gaan.

Eden Hazard speelde een machtig toernooi, maar de kans is klein dat de Rode Duivel - die geen wereldkampioen meer kan worden - met de trofee van beste speler aan de haal zal gaan.

"Mijn persoonlijke favoriet is Eden Hazard"

Mocht het van Johan Boskamp afhangen, dan zou Hazard nochtans een terechte winnaar zijn. “In de finale wordt beslist wie er met de prijs voor beste speler gaat lopen. Mijn persoonlijke favoriet is Eden Hazard. Eden heeft met zijn acties laten zien waartoe hij in staat is", klinkt het in Gazet van Antwerpen.

"Hij kon elke verdediging uit verband spelen, buiten die van Frankrijk. Die hebben dat heel slim aangepakt. Telkens als Eden er eentje voorbij was, stond er een nieuwe klaar. Toch, als ik het voor het zeggen had, werd het Eden. Vier jaar geleden kreeg Messi die trofee. Dat sloeg toen nergens op. Die was er zelf mee aan het lachen.”

Mbappé

Boskamp ziet één grote concurrent voor Hazard. “De andere kandidaat is Kylian Mbappé. Scoort hij in de finale, dan wint hij het", voorspelt de Nederlander. "Hij heeft scorend vermogen, snelheid en zijn leeftijd - hij is negentien - speelt in zijn voordeel. Hij lacht altijd en beschikt over een goed hart. Al zijn WK-opbrengsten gaan naar het goede doel. Dan weet je dat het een goed ventje is en dat spreekt de mensen aan. Van hem gaan we nog jaren genieten.”

Poll: Wie verdient de trofee van beste speler op het WK?

TAGS  I  Hazard  I  Mbappé  I  Frankrijk  I  Rode Duivels  I  Boskamp

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024