Mulder vindt Franse sterspeler overschat: "Ronaldo was vele malen beter"

Mulder vindt Franse sterspeler overschat:
Dinsdag 10 juli 2018 - 13:35   I  

Jan Mulder is tegenwoordig niet meer van televisie weg te denken. Elke avond mag hij zijn ongezouten mening geven in Villa Sporza en de ene keer is die mening al wat straffer dan de andere. Mulder is dol op de Rode Duivels en vindt dat ze niemand hoeven te vrezen.

Ook niet Kylian Mbappé, de Franse superster die de Belgen met zijn versnellingen pijn kan doen vanavond. In Frankrijk kunnen ze hun ogen niet afhouden van de pijlsnelle aanvaller en ook in België zijn ze onder de indruk van Mbappé. Maar volgens Mulder is die jongen eigenlijk zo goed niet.

"In vorm doet Mbappé denken aan de Braziliaan Ronaldo: verwoestende demarrage, in staat om een onverwachte richting in te schieten, opvallend lichtvoetige techniek voor zo'n zwaargewicht, zin in doelpunten. Ik liet de naam Ronaldo vallen in het bijzijn van enkele kenners en werd weggehoond. Tussen Mbappé en Ronaldo I gaapt een enorme kloof. Ronaldo was vele malen beter. Toen probeerde ik het met Gullit. Mbappé bezit dezelfde drift en drang in al zijn doen en laten. Eenmaal op gang is hij, als Gullit, ongrijpbaar. Mijn toehoorders zwegen beleefd: wat heeft die Mbappé nu al bewezen, zwegen ze", dat schreef Mulder in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

Poll: Is Mbappé minder goed dan iedereen denkt?

TAGS  I  WK  I  Rode Duivels  I  Frankrijk  I  Mbappé

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022