"Coach worden van Club Brugge? Nog geen seconde over nagedacht"

Woensdag 04 juli 2018 - 17:35   I  

Ivan Leko leidde Club Brugge vorig seizoen - in zijn eerste jaar bij een Belgische topclub - meteen naar de landstitel. De Kroaat is evenwel niet de enige ex-speler van blauw-zwart die tegenwoordig een eersteklasser traint. Bij KRC Genk heb je Philippe Clement en bij KV Oostende is er nu ook Gert Verheyen.

Verheyen staat te popelen om zich te bewijzen als clubtrainer, maar toch is hij niet op zoek naar roem. “Ik was tot mijn 36ste profvoetballer en beschouw dat als mijn enige echte carrière. Maar je kunt daarna moeilijk de rest van je dagen niets doen. Een jaar nadat ik gestopt was, belden er al clubs om te vragen of ik trainer wilde worden, maar ik had die vijf jaar als bondscoach en ook dat analistenwerk nodig om me te ontwikkelen tot de coach die ik nu ben", steekt Verheyen in een gesprek met Het Nieuwsblad van wal.

"Pas de jongste twee jaar wilde ik weer dagelijks het veld voelen. Waasland-Beveren belde, KV Mechelen ook… Maar bij Mechelen was dat programma zo zwaar en ik wilde geen degradatie riskeren. Het project van Oostende sprak me wel aan. Met iets minder middelen dan vorig seizoen en veel jonge gasten een ploeg neerzetten: daarvoor cijfer ik me weg", benadrukt de gewezen Rode Duivel.

Club Brugge

Wie Verheyen zegt, zegt Club Brugge. Maar aan een eventuele trainerscarrière in het Jan Breydelstadion denkt de kersverse coach van KVO nog niet. "Ik zoek geen succes voor mezelf. Ik wachtte geen twaalf jaar om trainer te worden om dan zo rap mogelijk de beste van België te worden. Dan was ik eerder in dit vak gestapt. Ik wil dat KVO wint, maar heb geen carrièreplan als trainer. Ooit coach worden van Club Brugge? Nog geen seconde over nagedacht. Integendeel: als het mislukt met Oostende, dan mislukt het. Maar ik wil het proberen.”

Poll: Gaat Verheyen het goed doen als trainer van een club?

TAGS  I  Verheyen  I  Club Brugge  I  KV Oostende  I  Leko

vrijdag 9 juni 2023

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023