Kompany: "Laat Neymar maar theatraal doen"

Kompany:
Woensdag 04 juli 2018 - 17:19   I  

Vrijdagavond nemen de Rode Duivels het in de kwartfinales van het WK in Rusland op tegen Brazilië. Het wordt niet eenvoudig om Neymar en co afstoppen, maar Vincent Kompany gelooft in een goede afloop.

"Voor deze generatie is de match tegen Brazilië de belangrijkste afspraak ooit", tekende Het Laatste Nieuws tijdens een persconferentie op uit de mond van Kompany. "Eindelijk een topland, met individuele toptalenten en ook een sterk collectief. Daar kijken we naar uit. Wij willen ons meten met de besten van de wereld."

"We spelen er vaak mee samen bij onze clubs. Er hoeft niet veel verschil te zijn tussen beide ploegen. We bereiden ons voor elke match hard voor - daarom was het zo vervelend tegen Japan. Zij hebben ons lang kunnen ontregelen. Maar het maximaal benutten van onze kwaliteiten, dat moeten wij nu doen tegen Brazilië. Ik geloof erin dat we hen pijn kunnen doen. In welk tactisch systeem dan ook."

Neymar

Kompany werd ook gevraagd naar dé vedette van Brazilië: Neymar. "Als het één tegen één is, hebben we geen kans tegen Brazilië. Maar voetbal is zo veel meer. Collectief kunnen we onze voet naast die van hen zetten. En wij hebben ook onze sterktes, met veel passes over de grond. (lacht) Als Neymar dan theatraal doet, trekken we ons daar niets van aan", besluit de verdediger van Manchester City.

Poll: Kan België winnen van Brazilië?

TAGS  I  Kompany  I  Neymar  I  Brazilië  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024