Gert Verheyen scherp: "Systeem van Martinez? Hoorde al heel veel onzin"

Gert Verheyen scherp:
Woensdag 04 juli 2018 - 15:40   I  

Gert Verheyen is niet langer analist, maar wel voetbaltrainer van KV Oostende. Een uitdaging die hem voorlopig heel erg bevalt, maar zo zijn we wel aan oerdegelijke analist kwijtgeraakt. Verheyen leest het spelletje ontzettend goed en durft ook zijn mening te geven.

Zo ook over het systeem van Roberto Martinez. Dat wordt in vraag gesteld tegen sterkere tegenstanders en ook tegen Japan bleek dat de Belgen bijzonder kwetsbaar zijn. Maar volgens Verheyen wordt er ook heel veel onzin verteld. Het is vaak ook een kwestie van invullen.

“Ik hoorde al veel onzin over dat systeem van Martinez”, zegt Gert Verheyen aan Het Nieuwsblad. Stel dat je met vier verdedigers begint. In de opbouw schuiven de twee backs mee en we lijden balverlies. Dan staan er op dat moment nog twee mensen achter de bal: de twee centrale verdedigers. In een omschakelingsmoment is elk systeem kwetsbaar, maar als je met drie man achteraan voetbalt, heb je altijd drie mensen achter de bal.”

"Niet verboden te wisselen"

Volgens Verheyen zou hij wel kunnen ingrijpen, omdat sommige jongens na de wedstrijd tegen Japan met een beter gevoel zitten. “Martinez moet de temperatuur meten op training, maar het is niet verboden om te wisselen. Daarom pak je zoveel spelers mee naar het WK en ik kan me voorstellen dat Chadli en Fellaini mentaal beter uit het duel met Japan zijn gekomen dan Mertens en Carrasco."

Poll: Moet Martinez zijn systeem omgooien tegen de grote landen?

TAGS  I  Martinez  I  Verheyen  I  Rode Duivels  I  WK

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022