Witsel spreekt zich uit over terugkeer naar Europese (top)club

Witsel spreekt zich uit over terugkeer naar Europese (top)club
Woensdag 04 juli 2018 - 10:26   I  

Axel Witsel (29) stapte in januari van vorig jaar over naar het Chinese Tianjin Quanjian. De Rode Duivel verdween van de radar van de grote clubs, maar mogelijk keert hij na afloop van het WK in Rusland terug naar Europa.

In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine dropt Witsel alvast een hint over een terugkeer naar de Europese voetbalevelden. Spijt van zijn keuze voor China heeft hij evenwel niet. "Neen. Ik heb de keuze gemaakt en aanvaard ze. Bovendien - ik ben er nu 29 - is het nog niet gedaan voor mij. De deuren staan open."

Een serieuze hint richting een terugkeer naar Europa, dat is duidelijk. Al wil Witsel dat niet gezegd hebben. "Daar denk ik nu niet aan, maar misschien komt nu wel mijn laatste kans om ook eens in een grote ploeg te spelen. Je weet nooit." (lacht)

Avonturier

Witsel speelde de laatste jaren achtereenvolgens bij Benfica, Zenit Sint-Petersburg en nu Tianjin Quanjian. De avontuurlijke kant in de middenvelder? "Ja. Eerder China dan Rusland, tenminste. Sint-Petersburg is een deel van Europa en speelde in de Champions League, zo avontuurlijk was dat niet."

"China wel. Dat was een keuze voor het avontuur, iets wat me in staat stelde om met totaal ander voetbal kennis te maken. Het Chinese kampioenschap is niet vergelijkbaar met het Europese, ook al spelen we er nu ook Champions League, wat je dan weer in staat stelt om wat van Japan te zien of in Zuid-Korea te komen. Dat vond ik leuk. En trouwens, zonder de goedkeuring van mijn familie zou ik het nooit doen."

Poll: Kan Witsel mee bij een Europese topclub?

TAGS  I  Witsel  I  Rode Duivels  I  Tianjin Quanjian  I  Standard

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024