'Martinez voert tegen Brazilië één wissel door in basisploeg Rode Duivels'

'Martinez voert tegen Brazilië één wissel door in basisploeg Rode Duivels'
Woensdag 04 juli 2018 - 07:11   I  

Vrijdag is het zover. Dan nemen de Rode Duivels het op tegen Brazilië. Het wordt een zware dobber voor onze nationale ploeg, maar bondscoach Roberto Martinez heeft een plannetje. Het plannetje houdt onder meer in dat de Spanjaard zijn ploeg zal wijzigen.

Het Nieuwsblad weet dat Martinez van plan is om in te grijpen na de achtste finale tegen Japan. De bondscoach brengt (zo goed als zeker) Marouane Fellaini aan de aftrap tegen Brazilië. De middenvelder van Manchester United maakte tegen Japan het verschil en zal tegen Brazilië beloond worden met een basisplaats.

“Als je denkt dat we maar elf spelers zullen nodig hebben om Brazilië te kloppen, zit je er ver naast”, laat Martinez weten in Het Nieuwsblad. “De twee game changers van tegen Japan stonden niet in de basiself. Ik heb zo veel opties.”

"Fellaini is een winnaar"

“Ik heb verschillende types en verschillende speelstijlen. Ik weet al wat ik wil doen. We zullen ook kracht nodig hebben”, hintte Martinez zelf ook duidelijk naar een basisplaats voor Fellaini. “Fellaini is een winnaar”, beseft Martinez. “Of er nu 1.000 of 80.000 mensen op de tribune zitten, hij gaat er altijd voor.”

“Ik begrijp niet dat mensen zijn technische kwaliteiten niet zien. Hij wordt op dat vlak enorm onderschat. Hij heeft de bal altijd onder controle. Als je ziet hoeveel respect hij krijgt van zijn medemaats hier bij de nationale ploeg, weet je dat hij hier graag is. Als het er echt toe doet, kan je altijd op hem rekenen.”

Poll: Zou jij Fellaini aan de aftrap brengen tegen Brazilië?

TAGS  I  Fellaini  I  Rode Duivels  I  Brazilië  I  Martinez

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022