Vlak voor Brazilië-België: “Ik doe beroep op FIFA, Neymar mag niet spelen”

Vlak voor Brazilië-België: “Ik doe beroep op FIFA, Neymar mag niet spelen”
Dinsdag 03 juli 2018 - 14:55   I  

Neymar loodste Brazilië voorbij Mexico naar de kwartfinales op het WK in Rusland. Hoewel de steraanvaller van Paris Saint-Germain steeds beter in vorm is, maakte hij zich de voorbije weken niet bepaald populair.

Overal ter wereld ergeren voetballiefhebbers en bekende analisten zich blauw aan het gedrag van Neymar. De aanvaller daagt zijn tegenstanders uit, gaat bij het minste contact liggen en doet er bovendien ook nog graag een schepje bovenop. In aanloop naar de kwartfinale tussen Brazilië en België lijkt de zaak-Neymar zijn kookpunt te bereiken.

Alan Shearer is de acties van Neymar kotsbeu, zo liet hij optekenen bij de BBC. “Zijn gedrag is echt diep triest. Niemand twijfelt aan zijn kwaliteiten, maar het is zo zielig dat hij continu over het veld rolt en doet alsof hij zwaar mishandeld is. Waarom doet hij dat in vredesnaam? Het is een fantastisch WK, maar in mijn ogen zijn het veinzen van blessures en de vele schwalbes wel echt een minpunt.”

Schmeichel: "Gigantisch irritant en walgelijk"

Ook Peter Schmeichel, gewezen topdoelman van Manchester United en de Deense nationale ploeg, toont weinig begrip. "De manier waarop hij kaarten probeert aan te naaien, is gigantisch irritant en walgelijk. Ik dacht op een gegeven moment dat hij dood lag te gaan, dat hij met een brancard van het veld af zou gaan en we hem nooit meer zouden zien."

Grijpt FIFA in?

Schmeichel hoopt dan ook dat de FIFA ingrijpt. “Ik doe een beroep op de FIFA, dit is iets wat we niet willen zien in het voetbal. We hebben de VAR nu, dus moeten we dit soort acteerwerk verbannen. Het enige wat ik kan zeggen, is deze speler eigenlijk niet zou mogen spelen. Het is zo irritant om te zien. Geef hem bij de eerste keer gelijk een waarschuwing en stuur hem daarna eruit. Dat is de enige manier waarop hij kan leren. Zie jij Lionel Messi of Harry Kane dit doen? Nee.”

Poll: Stoor jij je ook aan het gedrag van Neymar?

TAGS  I  Neymar  I  Brazilië  I  Rode Duivels

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024