Duitsland treedt toe tot bedenkelijk clubje met Frankrijk, Italië en Spanje

Duitsland treedt toe tot bedenkelijk clubje met Frankrijk, Italië en Spanje
Woensdag 27 juni 2018 - 18:28   I  

Duitsland werd woensdagnamiddag uit het WK geknikkerd door Zuid-Korea. De ploeg van Joachim Löw verloor met 2-0 en is nu al de derde titelverdediger op rij die er een WK na een eindzege uitgaat in de groepsfase.

In 2002 zette Frankrijk een trend. De wereldkampioen van 1998 ging er in Japan en Zuid-Korea uit in de groepsfase. In 2010 was het de beurt aan Italië, dat in 2006 het WK in Duitsland won. De Italianen gingen er in Zuid-Afrika eveneens uit in de poules.

Vier jaar geleden geraakte Spanje, dat in 2010 wereldkampioen werd, niet verder dan de groepsfase en nu treedt Duitsland dus toe tot het bedenkelijke clubje. De Mannschaft werd vier jaar geleden wereldkampioen in Brazilië, maar kwam nu niet verder dan drie wedstrijden op dit WK.

Erg matig

Duitsland werd ingedeeld in een groep met Zweden, Mexico en Zuid-Korea en leek op voorhand favoriet om de volgende ronde te halen. Meer zelfs: de ploeg van Löw was opnieuw één van de kanshebbers om met de gouden plak aan de haal te gaan. Eén probleem: Duitsland speelde erg matig en pakte uiteindelijk amper 3 op 9.

Poll: Ben jij verrast door deze uitschakeling?

TAGS  I  Duitsland  I  Löw

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024