Club Brugge kan Limbombe laten vertrekken: "Hij kan wedstrijden beslissen"

Club Brugge kan Limbombe laten vertrekken:
Woensdag 27 juni 2018 - 14:20   I  

Club Brugge heeft al heel wat versterkingen beet voor volgend seizoen, maar zal ook wel wat sterkhouders zien vertrekken. Zo is de kans erg groot dat Stefano Denswil, Anthony Limbombe en Abdoulay Diaby de club nog zullen verlaten. Zij mogen bij een mooi bod ook weg van het bestuur.

Club Brugge heeft wel al geanticipeerd op een vertrek van Anthony Limbombe en haalde met Arnaut Groeneveld een speler met hetzelfde profiel. Een linkerflankspeler die zowel zelf kan scoren als kan laten scoren. Een speler die de nodige frivoliteit en onvoorspelbaarheid in zijn spel heeft zitten.

En ook een speler die wedstrijden kan beslissen en daardoor ook doet denken aan Limbombe. Die heeft Club Brugge afgelopen seizoen enkele keren de volle buit weten te bezorgen met een flits. Volgens Jefta Bresser, assistent-coach van NAC Breda, heeft ook Groeneveld die kwaliteit. "Ik vind het een heel goeie aankoop. Natuurlijk moet hij nog stappen zetten. Hij is nog niet iemand die daar dertig wedstrijden zal spelen, maar hij is wel iemand met ontzettend veel potentieel die wedstrijden kan beslissen", aldus Jefta in Sport/Voetbalmagazine.

Verdedigen en aanvallen

Onder Ivan Leko zal de Nederlander wel ook zijn verdedigende taken moeten uitvoeren. Op termijn zal dat moeten lukken. "Anthony Limbombe is er ook in geslaagd zich aan te passen en Arnaut bezit minstens evenveel overlevingsdrang. Het zal volgens mij wel wat tijd kosten, ook wat de opbouw van het voor die rol vereiste fysieke vermogen betreft. Hij moet wel voldoende energie kunnen overhouden voor het aanvallende werk, anders neem je een heel stuk van de speler die hij is weg."

Poll: Zal Groeneveld Limbombe snel doen vergeten?

TAGS  I  Leko  I  Groeneveld  I  Club Brugge

vrijdag 9 juni 2023

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023