'Bondscoach Southgate heeft vreemd probleem voor match tegen België'

'Bondscoach Southgate heeft vreemd probleem voor match tegen België'
Dinsdag 26 juni 2018 - 16:20   I  

De Rode Duivels nemen het donderdag op tegen Engeland in een wedstrijd die eigenlijk best niet gewonnen wordt. Normaal gezien zou elke ploeg vol willen gaan voor groepswinst, maar in het geval van Engeland en België is dat een vergiftigd geschenk.

Wat Roberto Martinez ook probeert, het lijkt nu al duidelijk dat de Belgen die wedstrijd niet echt hoeven te winnen. Hij ziet het eerder als het moment om spelers rust te gunnen en om spelers die met een schorsing flirten aan de kant te houden.

Southgate gaf eerder al aan dat hij die wedstrijd wel wil winnen. Vandaag ging de Engelse bondscoach zelfs nog iets verder, want hij zit namelijk met een vreemd probleem. Hij zou niet eens weten hoe je een wedstrijd opzettelijk kan verliezen.

"Gevaarlijk spelletje"

“We kunnen niet zo denken, we willen iedere wedstrijd winnen”, zegt Southgate volgens Het Nieuwsblad. “We gaan ons niet op glad ijs begeven en willen iedere wedstrijd zo goed mogelijk spelen en presteren. Ik zou zelfs niet weten hoe je moet beginnen aan een wedstrijd die je niet wil winnen. Het gaat nu goed en we willen dat momentum behouden. Het verdere verloop van het toernooi beginnen plannen, is een gevaarlijk spelletje. Op het EK 2016 dachten we ook dat we het met de loting wel heel erg getroffen hadden. Maar we gingen er wel uit tegen IJsland.”

Poll: Gaat Engeland vol voor die overwinning gaan?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Engeland  I  Southgate

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022