Southgate verklapt al wat hij van plan is tegen Rode Duivels

Southgate verklapt al wat hij van plan is tegen Rode Duivels
Zondag 24 juni 2018 - 20:00   I  

Engeland haalde het zondagnamiddag met sprekend gemak van Panama. Het werd uiteindelijk 6-1 en dus kan Gareth Southgate met vertrouwen toeleven naar het derde en laatste groepsduel tegen de Rode Duivels. Hij verklapte ondertussen al wat hij van plan is tegen België.

“We willen het momentum vasthouden”, tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Southgate. “De wedstrijd tegen België geeft me de mogelijkheid om spelers op te stellen die matchritme nodig hebben, maar we willen natuurlijk ook blijven winnen”, aldus de Engelse bondscoach.

Het is dus nu al zeker: net als Martinez, zal dus ook Southgate enkele wijzigingen doorvoeren. Bij de Rode Duivels is het goed mogelijk dat Romelu Lukaku (licht geblesseerd), Jan Vertonghen, Thomas Meunier en Kevin De Bruyne (op één gele kaart van schorsing) rust krijgen.

Engeland in het voordeel bij gelijkspel

Hoe dan ook wordt het komende donderdag een leuke krachtmeting tussen de Belgen en de Engelsen. De ‘Premier League-clash’ gaat door om 20 uur en de winnaar van het duel wordt groepswinnaar. Bij een gelijkspel is de kans groot dat Engeland groepswinnaar wordt omdat het tot dusver minder gele kaarten pakte.

Poll: Wie zal het donderdag halen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Southgate  I  Engeland

vrijdag 3 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

woensdag 1 februari 2023