Er moet De Bruyne na de overwinning iets van het hart: "Heel jammer!"

Er moet De Bruyne na de overwinning iets van het hart:
Zaterdag 23 juni 2018 - 17:40   I  

Kevin De Bruyne had weer een belangrijke rol op het middenveld bij de Rode Duivels. Minder opvallend dan ploegmakkers Romelu Lukaku en Eden Hazard maar de spelverdeler strooide weer met prachtige passes. Ook maakte de middenvelder weer de 90 minuten vol en leek hij onvermoeibaar.

Na afloop was De Bruyne echter niet helemaal tevreden en ziet hij wat minpunten. “Ik denk dat we een goede match gespeeld hebben”, aldus De Bruyne voor de microfoon van de VRT. “We begonnen heel erg goed. Jammer genoeg viel die 2-1, maar daarna hebben we de match toch snel weer in handen genomen.”

Ook moet De Bruyne iets van het hart. “We creëerden heel wat kansen en hadden meer kunnen scoren - zeker op het einde van de wedstrijd. Dat die laatste goal van de Tunesiërs valt, is eveneens jammer. Maar uiteindelijk is dat ook gewoon voetbal", is De Bruyne eerlijk.

Tunesië maakte het de Belgen makkelijker om te voetballen. ”Tunesië probeerde hoog druk te zetten en zo kwam er meer ruimte. Ze namen risico’s achterin omdat ze moesten winnen en daardoor hebben wij het verschil kunnen maken. Soms stonden ze maar met drie achterin om onze voorhoede op te vangen en daar hebben we handig van geprofiteerd.”

Gele kaart

En dan is er nog de kwestie van de gele kaart. De Bruyne staat op scherp na zijn geel karton tegen Panama, maar denkt niet aan inhouden tegen Engeland. ”Op zich lijkt me dat niet nodig. Je weet toch niet wat er in de andere matchen gebeurt. Eerste of tweede in onze groep: we moeten toch gewoon winnen in de achtste finales.”

Poll: Vielen de tegendoelpunten te makkelijk?

TAGS  I  De Bruyne  I  Rode Duivels  I  WK

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024