“Ik erger mij dood aan alle kritiek op de Rode Duivels”

“Ik erger mij dood aan alle kritiek op de Rode Duivels”
Zaterdag 23 juni 2018 - 10:00   I  

De Rode Duivels spelen vandaag hun tweede groepswedstrijd op het WK tegen Tunesië. De eerste werd al gewonnen van Panama. Zoals zo vaak was er na die wedstrijd veel kritiek. Vooral de eerste helft was niet bijster goed en dat lokte veel reacties uit. Gewezen assistent-bondscoach Vital Borkelmans is dat kotsbeu.

Vital Borkelmans geeft eerlijk toe tegenover Het Laatste Nieuws dat alle kritiek hem raakt. “We moeten écht stoppen met die constante kritiek op de nationale ploeg. Twintig jaar geleden speelden de Duivels in de stijl van Panama. Vandaag winnen we met 3-0, en dan is het voor sommigen nog niet goed.”

"Ik erger mij er dood aan", gaat Borkelmans verder. "Natuurlijk mag je kritisch zijn, maar het is net alsof die jongens nooit meer slecht mogen spelen. Nul krediet krijgen ze, terwijl de pers en de analisten toch ook weten dat zo’n eerste WK-match stresserend is? Leuteren over een matige eerste helft, terwijl Panama alles dichtgooit. Wij speelden twintig jaar geleden met de Rode Duivels altijd zo. Was dat dan wél goed?”, benadrukt het Brommerke.

Wereldkampioen?

Op de vraag of de Rode Duivels wereldkampioen kunnen worden is Borkelmans ook duidelijk. “Ze zijn rijp. Maar het zijn ploegen zoals Senegal en Mexico, die ontzettend goed verdedigen, waar we schrik voor moeten hebben. En let op voor Tunesië."

"Stel je voor dat we tegen hen niet kunnen scoren...", vervolgt Borkelmans. "We krijgen Engeland daarna nog op ons bord, hé. Zwakke ploegen bestaan niet op een WK. Maar wie wél wil voetballen, krijgt zéker klappen van ons nationale elftal”, aldus de voormalige T2 van België.

Poll: Erger jij je ook aan alle kritiek op de Rode Duivels?

TAGS  I  Belgie  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Borkelmans  I  WK

vrijdag 9 juni 2023

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023