'Dit is de échte reden waarom Neymar na de wedstrijd in tranen uitbarstte'

'Dit is de échte reden waarom Neymar na de wedstrijd in tranen uitbarstte'
Vrijdag 22 juni 2018 - 23:35   I  

Het was misschien wel hét beeld van de dag. Neymar die na het laatste fluitsignaal zijn tranen de vrije loop liet. Na een lange revalidatie wordt er naar hem gekeken en hij moet Brazilië de wereldtitel bezorgen. Alleen loopt het voorlopig voor geen meter en dat zorgt voor de nodige frustraties.

Hij kon in de slotfase scoren en lange tijd leek Brazilië ook op weg naar een gelijkspel. Daarmee hadden de Brazilianen zichzelf in de voet geschoten, maar uiteindelijk won Brazilië dus toch. En dat zorgde voor de nodige emoties bij Neymar.

Sporza nam contact op met sportpsycholoog Jef Brouwers. Die had een verklaring voor de reactie van Neymar. "De opbouw van de spanning tijdens de wedstrijd en de spanningen met de scheidsrechter en de toeschouwers hebben tot een bijna niet te harden spanning geleid. Zeker niet omdat Neymar dan zelf ook nog eens scoorde. Neymar torst de hoop van een hele natie. Als je mentaal en fysiek leeg bent, en als daarbij ook alle agressie verdwenen is, dan kan het dat je zoals Neymar in elkaar zakt", aldus Brouwers.

"Ego Ronaldo is te groot"

Iedereen reageert op een andere manier met die druk. Ronaldo kan daar bijvoorbeeld erg goed mee om door zijn eigen ego. "De sterkste eigenschap van Ronaldo is zijn immens grote ego. Omdat het zo groot is en omdat hij er echt door gestimuleerd wordt, zal hij een prestatie leveren die nog net iets groter is dan dat ego."

Poll: Begrijp jij die ontlading bij Neymar?

TAGS  I  Neymar  I  WK  I  Brazilië  I  Ronaldo

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024