Club Brugge heeft topper beet: "Hij doet me denken aan Neymar"

Club Brugge heeft topper beet:
Vrijdag 22 juni 2018 - 11:45   I  

Club Brugge heeft al heel wat versterkingen beet voor volgend seizoen, maar zal ook wel wat sterkhouders zien vertrekken. Zo is de kans erg groot dat Stefano Denswil, Anthony Limbombe en Abdoulay Diaby de club nog zullen verlaten. Zij mogen bij een mooi bod ook weg van het bestuur.

Club Brugge heeft wel al geanticipeerd op een vertrek van Anthony Limbombe en haalde met Arnaut Groeneveld een speler met hetzelfde profiel. Een linkerflankspeler die zowel zelf kan scoren als kan laten scoren. Een speler die de nodige frivoliteit en onvoorspelbaarheid in zijn spel heeft zitten.

In Krant van West-Vlaanderen is zijn ex-ploegmaat Matthias Verreth vol lof over de aanwinst van Club Brugge. “Met zijn explosiviteit kan hij met een actie een wedstrijd beslissen. Qua type doet hij me soms zelfs aan Neymar denken", aldus Verreth. Een straffe vergelijking die kan tellen dus.

Verdedigend nog wat werk

In het systeem van Ivan Leko zal de Nederlander ook moeten verdedigen en daar moet hij wel nog stappen zetten.  “Ook in dat opzicht is hij vergelijkbaar met Anthony. Ook hij was in de begindagen van zijn profcarrière namelijk vooral aanvallend ingesteld en een echte winger. Als hij in een 3-5-2-systeem op de flank wil slagen, zal Arnout vooral in verdedigend opzicht hard moeten werken. Ik geloof er wel in dat hij alles in zich heeft om bij een topclub te kunnen slagen." Dat wist Mathias Schils, met SC Cambuur afgelopen seizoen een van de tegenstanders van NEC, nog te vertellen.

Poll: Zal Groeneveld het maken bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Groenveld  I  Neymar

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024