Hazard wees Lukaku terecht, Vandenbempt moét daar iets over kwijt

Hazard wees Lukaku terecht, Vandenbempt moét daar iets over kwijt
Dinsdag 19 juni 2018 - 18:12   I  

Wie verwacht had dat de Rode Duivels zomaar over Panama zouden walsen, kwamen maandag bedrogen uit. Het werd 3-0, maar de ploeg van Roberto Martinez swingde voorlopig nog niet. Zelfs Eden Hazard had het moeilijk, en dat zag ook radiocommentator Peter Vandenbempt.

“Eden Hazard was helemaal niet top”, stelt Vandenbempt vast bij Sporza. “Ik vind dat hij nog redelijk positief bejegend wordt, zeker in de Franstalige media. In de eerste helft was geen enkele dribbel geslaagd van Hazard. De enige keer dat we hem gezien hebben, was bij dat derde doelpunt. Dat was “vintage Hazard”, zoals we dat de voorbije matchen zo vaak hadden gezien. Versnellen met de bal aan de voet en goed afspelen op Lukaku, die kon scoren.”

“Er ging een soort sloomheid van Hazard uit”, gaat Vandenbempt verder. “Maar in de eerste helft vond ik dat van alle Rode Duivels. Ze misten dynamisme, verbetenheid, spelvreugde en enthousiasme. En dat was ook het geval bij Eden Hazard. Ik las dan dat Hazard betrokken was bij de 3 doelpunten. Bij de eerste goal sprong hij ergens, het 2e doelpunt was vooral de klasse van De Bruyne met een sleepbeweging en de pass buitenkant voet naar Lukaku.”

“Na zo’n prestatie zou ik dat niet zeggen”

Dat Hazard na afloop van de openingsmatch aangaf dat hij tijdens de rust Romelu Lukaku op het matje had geroepen omdat die zich te weinig in het spel liet betrekken. Vandenbempt trok grote ogen toen hij dat vernam.

“Na de match vond ik het wel frappant dat Hazard openlijk toegaf dat hij tijdens de rust Lukaku had terechtgewezen, omdat die zich verstopte en België zo maar met 10 man speelde. Na zo’n prestatie zou ik dat (Hazard zijnde) niet gedaan hebben over iemand die na een moeilijke eerste helft wel 2 keer heeft gescoord.”

Poll: Had Hazard beter gezwegen?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Rode Duivels  I  Panama  I  Hazard  I  Lukaku

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024