Brazilië swingt niet en begint met valse noot aan het WK

Brazilië swingt niet en begint met valse noot aan het WK
Zondag 17 juni 2018 - 21:50   I  

Brazilië begon als de favoriet aan dit WK. Bondscoach Tite heeft een sterrenelftal ter zijner beschikking gekregen om te schitteren in Rusland. Maar schitteren deden de Braziliaanse parels vandaag niet. De Brazilianen speelden zelfs een erg bleke wedstrijd.

Zwitserland begon goed aan de wedstrijd en Brazilië moest enkele kansjes aan de Zwitsers laten in de beginfase. Dat Brazilië over voldoende individuele kwaliteiten beschikt werd prachtig duidelijk toen Philippe Coutinho een bal heerlijk in doel krulde. Brazilië 1-0 voor, het begin van een afstraffing zou je denken.

Dat werd echter niet het geval, integendeel zelfs. Zwitserland speelde een goede wedstrijd en Brazilië kon niet domineren. In plaats van carnval in Rio, kregen we vooral een flauwe wandeling te zien. Ook Neymar kon zijn stempel niet drukken.

In de tweede helft kwamen de Zwitsers zelfs op gelijke hoogte dankzij een kopbaldoelpunt van Zuber. Al had die Miranda eerst wel een stevige por in de rug gegeven, maar de VAR greep niet in. Brazilië kwam op het einde nog opzetten, maar de Zwitsers konden in die slotfase rekenen op een ijzersterke doelman Sommer. De Zwitsers hielden stand en pakken zo een punt tegen de gedoodverfde favoriet, die heel wat van zijn pluimen verloor vanavond.

Poll: Had jij meer verwacht van Brazilië?

TAGS  I  WK  I  Zwitserland  I  Brazilië  I  Neymar

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024