Drama voor PSG: géén Champions League na monstertransfers Neymar en Mbappé?

Drama voor PSG: géén Champions League na monstertransfers Neymar en Mbappé?
Woensdag 13 juni 2018 - 18:40   I  

Paris Saint-Germain moet zich stilaan zorgen beginnen te maken. Uit een onderzoek van de Europese voetbalbond UEFA blijkt dat de Franse kampioen de regels van de Financial Fair Play (FFP) niet heeft overtreden. Al is er wel een probleem opgedoken…

Zo heeft de UEFA geconstateerd dat PSG voor het einde van deze maand nog voor 60 miljoen euro aan spelers moet verkopen om te voldoen aan de opgelegde regels van de Financial Fair Play. Doen de Fransen dat niet, dan riskeren ze alsnog sancties.

Die sancties kunnen gaan van geldboetes tot een uitsluiting in de Champions League. PSG moet zich stilaan zorgen beginnen te maken, want over dik twee weken is de maand juni al achter de rug. De UEFA laat weten dat PSG ‘nauwlettend in de gaten wordt gehouden’.

Monstertransfers

Dat PSG mogelijk in de problemen komt, heeft alles te maken met de monstertransfers die het tijdens het voorbije seizoen realiseerde. Voor Neymar telde de Parijse grootmacht 222 miljoen neer. Kylian Mbappé werd dan weer gehuurd van AS Monaco, maar in die overeenkomst stond een aankoopoptie van 180 miljoen euro.

Poll: Moet PSG uitgesloten worden van Europees voetbal?

TAGS  I  Neymar  I  PSG  I  Mbappé

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024