Spaanse bondscoach neemt geen 23, maar 25 spelers mee naar WK

Spaanse bondscoach neemt geen 23, maar 25 spelers mee naar WK
Woensdag 06 juni 2018 - 16:04   I  

Volgende week donderdag gaat het WK in Rusland officieel van start. De selecties van alle deelnemers zijn ondertussen bekend, maar hier en daar staan er nog vraagtekens achter sommige spelers. Bij de Rode Duivels blijft Laurent Ciman standby als 24 ste man, maar Spaans bondscoach Julen Lopetegui neemt zelfs 25 spelers mee op het vliegtuig.

Officieel mag iedere bondscoach 23 spelers opnemen in zijn definitieve selectie, maar tot 24 uur voor de eerste wedstrijd mogen langdurig geblesseerde spelers alsnog vervangen worden. Lopetegui is mede door de (lichte) blessure van Dani Carvajal (Real Madrid) extreem op zijn hoede en houdt daarom twee extra spelers bij de selectie.

De twee spelers die bij de selectie blijven zonder dat ze zeker zijn van een WK-deelname, zijn Rodri (die straks van Villarreal naar Atlético Madrid trekt) en Jesus Vallejo (Real Madrid). Als er straks iemand uitvalt, zijn zij dus de eerste spelers die als vervanger kunnen fungeren.

"Ze trainen mee in Rusland"

"Ze zullen mee met de groep trainen in Rusland. En ze nemen ook deel aan de oefenmatch tegen Tunesië op 9 juni in Krasnodar”, aldus Lopetegui op een persconferentie. Spanje speelt zijn eerste groepswedstrijd op het WK op vrijdag 15 juni tegen Portugal.

Poll: Begrijp jij de keuze van de Spaanse bondscoach?

TAGS  I  Lopetegui  I  Spanje  I  Carvajal  I  Rodrig  I  Vallejo

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022

maandag 15 augustus 2022

zondag 14 augustus 2022